Καλωσόρισες στο επίσημο ιστολόγιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης

Καλωσόρισες στο επίσημο ιστολόγιο του Σχολείου μας.

19 Δεκεμβρίου 2023

22-12-2023... ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

Την Παρασκευή 22-12-2023 το σχολείο μας θα παρακολουθήσει την ταινία "Στο Στοιχείο τους"  στον κινηματογράφο Τριανόν.

Τιμή συμμετοχής: 7 Ευρώ

Λίγα λόγια για την ταινία…..

Διαφημίστηκε σαν το καινούργιο "Τα Μυαλά που Κουβαλάς", αφού, όπως το αριστουργηματικό, βραβευμένο με Όσκαρ animation της Pixar του 2015 είχε ως πρωταγωνιστές τα ανθρωπόμορφα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα (μια από τις πιο τολμηρές κι ευφάνταστες σεναριακές ιδέες), έτσι και το τελευταίο καρτούν του πρωτοποριακού στούντιο έχει για ήρωες τη φωτιά και το νερό!

Μας μεταφέρει στο Έλεμεντ Σίτι, όπου τα στοιχεία της φωτιάς, του νερού, της γης και του αέρα συγκατοικούν, προσέχοντας να μην έρχονται σε ανεπιθύμητες, αυτοκαταστροφικές επαφές. Στη συνοικία της Φάιαρταουν η νεαρή Φλόγα, μετανάστης δεύτερης γενιάς, ανυπομονεί να αναλάβει το μίνι μάρκετ του πατέρα της, αλλά οι επιπόλαιες πρωτοβουλίες της δημιουργούν προβλήματα. Ένα απ’ αυτά προκαλεί την επίσκεψη του ελεγκτή ύδρευσης Νηρέα, ο οποίος κόβει πρόστιμο στην επιχείρηση, κάτι το οποίο μπορεί να την οδηγήσει σε κλείσιμο. Η Φλόγα προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση, εκείνος, γοητευμένος από το δυναμισμό της, κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσει, αλλά η αμοιβαία έλξη που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καταδικασμένη, μιας και ο ένας δεν μπορεί καν να ακουμπήσει τον άλλον.

 Η πολύβουη και πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη δίνει τη βασική ιδέα για μια εμπνευσμένα σχεδιασμένη μεγαλούπολη του μέλλοντος με στοιχεία από Βενετία και Άμστερνταμ. Η κεντρική ιστορία που εκτυλίσσεται στη σκιά των ουρανοξυστών της είναι απλή, διανθισμένη με "καθαρές" αναφορές στη μετανάστευση, την και την κοινωνική ενσωμάτωση.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: FEELGOOD

Πηγή: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

  Το σχολείο μας συμμετέχει σε έρευνα με θέμα: «Διενέργεια έρευνας για την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και την αποτίμηση της έ...