Καλωσόρισες στο επίσημο ιστολόγιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης

Καλωσόρισες στο επίσημο ιστολόγιο του Σχολείου μας.

12 Δεκεμβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Δ3


Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου  και ώρα 7.00 μ.μ. εμείς τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε στο Θέατρο του σχολείου μας τη συνταγή μιας σούπας. Η σούπα θα έχει άφθονα υλικά, θα της πούμε λόγια πιο σοφά και θα της τραγουδήσουμε σχηματίζοντας γύρω της μια αγκαλιά. Με αφορμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σάς καλούμε να παρευρεθείτε κι εσείς εκεί, φέρνοντας μαζί σας και τα δικά σας υλικά, αγάπη, αλληλεγγύη,  ενσυναίσθηση, ό,τι έχει ο καθένας… Η σούπα θα φτιαχτεί με τρόπο μαγικό, γιατί θα έχει στα υλικά της ένα κυρίως συστατικό! Δεν θα είναι τα καρότα, δεν θα είναι το τσουκάλι, θα είναι σε όλη τη γη η λέξη η πιο μεγάλη: Αγάπη! Μόνο αυτό!

Τρεις καλόγεροι, διασχίζουν μια ορεινή χώρα και προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο δρόμος τους θα τους φέρει σ’ ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζούνε κλειδωμένοι στον εαυτό τους, απόμακροι στις μεταξύ τους σχέσεις, μοναχικοί, απότομοι και αφιλόξενοι. Όταν οι τρεις μοναχοί τούς μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα, τότε οι χωρικοί ανακαλύπτουν πόσα πράγματα ο καθένας τους έχει να προσφέρει στους άλλους, αλλά και πόσα μπορεί να πάρει ως ανταπόδοση.


Πάνω σ’ αυτόν τον πανάρχαιο και απλό μύθο της Ανατολής, που σε διάφορες εκδοχές του συναντάται και σε άλλους τόπους, στηρίχτηκε η αφήγηση του παραμυθιού της Πετρόσουπας από τον συγγραφέα και εικονογράφο Τζον Τζ. Μουθ, που έχει μεταφραστεί από τον Μάνο Κοντολέων.
Σ’ αυτό και εμείς το παραμύθι, που μιλά για τη δύναμη και τη σημασία της προσφοράς αναζητήσαμε το μέσο για να μεταφέρουμε το μήνυμα των Χριστουγέννων στα παιδιά μας, χωρίς διδακτισμό, με τρόπο λιτό, αλληγορικό, που να αγγίξει την ψυχή μας...
Και το ότι αυτοί οι περιπλανώμενοι ταξιδευτές πραγματοποίησαν το θαύμα της αγάπης και της ομόνοιας για τις ανάγκες της δικής τους ψυχής βέβαια, είναι αυτό που βάζει σε σκέψη την ανθρώπινη φύση, απομακρύνει την δυσπιστία και την ενθαρρύνει εξαιρετικά στις δικές μας μέρες.  
«Οι θαυματοποιοί κάνουν τα θαύματά τους για να προσφέρουν χαρά στους άλλους και όχι για να κερδίσουν κάτι οι ίδιοι» γράφει οΤζον Τζ. Μουθ.

Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής ...εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

  Το σχολείο μας συμμετέχει σε έρευνα με θέμα: «Διενέργεια έρευνας για την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και την αποτίμηση της έ...